Genel

iPhone5 İncelemesi 2013

Teknoloji devi Apple, IPhone serileriyle teknoloji tutkunlarının dilinden düşmüyor. En son çıkan ürünü IPhone 5 ile de Apple, akılı telefonlardaki başarısını sürdürmekte kararlı olduğunu bir kez daha gösterdi.

iPhone serileri, gittikçe incelerek ve hafifleşerek en mükemmel şıklığa kavuşmak istiyor. IPhone 5, bu durumu kanıtlar nitelikte. 7.6 milimetre kalınlık ve 112 gram ağrılık ile IPhone 4S’den % 18 daha ince, % 20 daha hafif ve % 12 daha küçük olan IPhone 5, en fazla özelliği en küçük boyutta size sunuyor.

iPhone 5 Özellikleri

Akıllı telefon denilince ilk dikkat edilen ekran özellikleri olmaktadır. Bu yüzden IPhone 5’de ekran özelliklerine çok önem verilmiş ve neredeyse bir harika yaratılmış. IPhone 4S’den genişlik olarak aynı fakat daha büyük olan IPhone 5, 4 inç retina ekrana sahip. İnç başına 326 piksel yoğunlu ve 16×9 geniş ekran oranı ile ekrandan gözünüzü alamayacaksınız. Geniş görüş açısı sunan IPS TFT teknolojisi ile ekran asla yansıma yapmıyor. IPhone 4S’den % 40 daha canlı renklerle donatılan IPhone 5, hayatınızı hiç beklemediğiniz kadar renklendirecek.

iphone5-siyahBöyle kaliteli bir ekrana kaliteli bir kamera yakışır.. IPhone 5 de bulundurduğu A6 çipseti sayesinde, IPhone 4S kullanıcılarını kıskandıran 3264 2448 çözünürlükteki fotoğraf çekimi keyfini, 8 MP olan iSight Kamerası ile size sunuyor. Video çekerek anı yakalamak isteyenler ise 1920×1080 çözünürlüklü, Full HD ve saniyede 30 kare video çekimi sağlayan kamera ile video çekimini daha kolay ve zevkli hale getiriyorlar. Kameranın titreşim engelleyici özelliği ile de kusursuz video çekimleri sizi bekliyor.

Akıllı telefonlar arasında ultra hıza ulaşan IPhone 5, bu özelliği sayesinde de farkını ortaya koyuyor. Dünya üzerinde bulunan en gelişmiş ağları destekleyen IPhone 5 ile içeriğe göz atma, içeriği indirme ve aktarma sırasında ultra hıza ulaşmak gayet kolay hale geliyor.

Güçlü A6 çipini, A5 çipten ayıran işlemci ve grafik performansı, teknoloji meraklılarını IPhone 5 almaya iten başka bir neden. A5 çipe göre ulaşacağınız iki kat daha fazla hız keyfi ve bunun yanında çok dayanıklı pil ömrü sizi büyüleyecek.

Yazar Hakkında

blank

Mehmet Emre Baş

Uludağ Üniversitesi’nden makine mühendisi olarak mezun oldum. 2009 yılından itibaren SEO sektöründe kendini geliştirdim ve bu alanda kariyerime başladım. SEO Yöneticisi olarak çalışmaya devam ediyorum. Algoritmaları takip etmek ve test etmek severek yaptığım işler arasında. bloglamayı da seviyorum.

Yorum Yap