Kafama Göre

Çocuk Bulun Şeker Verelim

blankGeçen bayram ” Çocuklar gelin Vallahi Birşey Yapmayacağız ” adlı bir yazı yazmıştım. Bu bayram da bunu destekleyen, gelenekleri özleyen bir yazı daha yazmak istiyorum. Sabah her bayram olduğu gibi bayram namazına gittik. Geldik. Kahvaltı yaptık. Öğlen oldu. Ama kapıyı çalan, bayramlaşmaya gelen hiçbir çocuk yoktu. Yarın ne olur bilmiyorum ama çocuklar apartmanları dolaşmıyor artık. Sanki bu geleneğin eskiden böyle olduğunu bu mahallede kimse anlatmamış onlara.

Cebimize şekerleri koyup sokaklarda bayramlaşacak çocuk arama zamanı bence geldi. 🙂 Artık öyle bir zaman gelmiş ki büyükler çocuklarla bayramlaşmaya gidecek. Ceplerde şekerler yakaladığınız çocuğa şeker vereceksiniz. İnşallah seneye bu geleneği yaşatırırız.

Bugün trafik yoktu. Herkes tatile ya da memleketine ziyarete gitmiş. Yollar, otobüsler çok dolu değildi. Rahat rahat gezmek mümkün. İstanbul rahatladı. Ama Esenler’den yola çıkanların trafik çilesini de unutmamak lazım.

Ve en sevmediğim kopya bayram mesajları… Hiç samimi bulmamakla beraber cevap da vermiyorum. Bu konuda ayrıca bir yazı yazacağım.

Herkesin Ramazan bayramı mübarek olsun. Şeker bayramı değil. Artık hiç değil.

Yazar Hakkında

blank

Mehmet Emre Baş

Uludağ Üniversitesi’nden makine mühendisi olarak mezun oldum. 2009 yılından itibaren SEO sektöründe kendini geliştirdim ve bu alanda kariyerime başladım. SEO Yöneticisi olarak çalışmaya devam ediyorum. Algoritmaları takip etmek ve test etmek severek yaptığım işler arasında. bloglamayı da seviyorum.

2 Yorum var.

  • O bizim zamanımızda kaldı çünkü bizim zamanımızda facebook yoktu, twitter yoktu, o yoktu, bu yoktu, şu yoktu lakin hayat vardı… Şimdi çocuklar dışarı bile çıkmıyorlar, Evlerinde bilgisayar facebook, twitter, oyun derken bayramı bırak ömürleri geçip, gidiyor 🙂

  • Bayram mesajı kısmına kesinlikle katılıyorum.Benim sinir olduğum kısım toplu mesaj olması.Sadece özel olarak ismimi yazan yada daha samimi bir mesaj atana cevap atıyorum zaten çoğunu telefonla arıyorum.O mesaja nasıl bir cevap atabilirim ki adam 100 kişiye yollamış o zaman cevap olarak “sağ olun biz de senin bayramını kutluyoruz” mu yazayım :S

Yorum Yap