SEO çalışmalarının en etkili yöntemlerinden biri de tanıtım yazısı teknikleridir. Önceden footer backlink denen hatalı yöntemler yeni Google algoritmaları ile daha net bir şekilde Google tarafından tespit ediliyor ve siteler cezalandırılıyor. Ücretli alınan tanıtım yazılarında ise bir siteden 1 link gittiği için direkt olarak ceza alma riskinizi oldukça düşürüyor. Nedeni internetin paylaşma üzerine kurulu olmasıdır. İnternetin doğasında paylaşım ve kaynak gösterme vardır.
Tanıtım yazısı nedir sorusunu da yazımın sonuna gelmeden cevaplıyayım. SEO uzmanlarının sihirli değnekleridir diyebiliriz. Google’da üst sıralarda olmasını istediğiniz sitenize farklı nachor metinlerden gelen bağlantıları içeren makalelerdir diyebiliriz.
Tanıtım yazısı hangi sitelerden alınmalı?
Ücretli tanıtım yazısı alcaksanız çok dikkatli olmanız gerekiyor. R19.net benzeri birçok forumda tanıtım yazısı satışları yapılıyor. Bazı webmasterlar düşmüş yabancı ve PR değeri yüksek domainleri backorder ile satın alınıp, birkaç içerik atıp hemen tanıtım yazısı satışına başlar. Ücretli tanıtım yazısı alacak olan SEO uzmanları da hemen ucuz buldukları bu satıcıya atlarlar. Böylece otorite olmamış kimliksiz bir siteden bir link almış olurlar. Bir sonraki PR güncellemesi gelene kadar satıcı arkadaş satışlarını yapmaya devam eder.
Tanıtım yazısını alacağınız sitelerin link çöplüğüne dönmüş, yabancı isimlerde PR değeri yüksek siteler arasında olmamasına dikkat edin. Piyasada 10TL- 20TL gibi ücretlerle satılan bu yazılar bazen size zarar da verebilir. Tanıtım yazısı satan sitede şunlara dikkat edin:
- Tanıtım satan sitedeki içeriklerin başlıklarını Google’da arattığınızda 1. sırada ulaşabiliyor musunuz?
- Günlük ziyaret sayısı ne kadar?
- Ne kadar link çıkışı yapılmış? Bunu öğrenmek için Screaming Frog programında External sekmesini kullanabilirsiniz.
- Tanıtım yazısı satan sitenin özgün içerik girme sıklığı ne kadar?
- Sitenin yaşı ve alexa değerleri de önemlidir.
Yukarıda maddelediğim noktalara dikkat ederek tanıtım yazısı alcağınız siteleri doğru bir şekilde belirleyebilirsiniz.
Peki tanıtım yazısı nasıl yazılır?
SEO uzmanlarının hataya düştükleri bir diğer nokta tanıtım yazısının nasıl yazıldığıdır. Standart olarak müşteri sitesini tanıtan bir yazı hazırlayıp sitelerde paylaşmakla Google’da ilk 10 sonuçta olabileceklerine kesin gözüyle bakıyorlar. Halbuki Google mantığında düşünelim : Bir yemek sitesi neden bir mobilya sitesini tanıtsın? Burda ilişkiyi doğru kurmak lazım. Ama şu düşüncede bir yazı yazarsanız bu daha doğru olur: Yemeklerin yendiği yemek odası takımları üzerinden yola çıkarak bir yazı oluşturduğunuzda sementik bir ilgi kurmuşsunuz anlamına gelir.
3 link içermeli 300 kelime olmalı gibi rakamlara kesinlikle takılmayın. Bloggerlar ister kısa yazar ister uzun bunu rakamla limitlendirmezler. Başkalarının yaptığı yanlışları yapmayın yeterli aslında. Rakiplerinize de yazı içerisinden link verebilirsiniz. Bu yaznın değerini düşürmez. Aksine sitenizi rakiplerle aynı potaya doğru sürükler.
Örnek tanıtım yazısı nasıl olur?
Örnek bir tanıtım yazısı sizlerle paylaşacağım.
Depositphotos ile Kaliteli Resimleri Yakala
Depositphotos, Türk ve yabancı web tasarımcıların ziyaret ettiği kaliteli bir stok resim sitesi. Web site, broşür, katalog, dergi gibi tasarımlar yaparken konularına göre fotoğraf ihtiyacınız olabilir. Genellikle yüksek kaliteli fotoğrafları Google görsel aramalarda bulmak zordur. Bu nedenle http://tr.depositphotos.com/ adresine girerek kaliteli stok fotoğraflardan satın almanız mümkün.
Kaynak : http://www.amacdizayn.com/webtasarim/depositphotos-ile-kaliteli-resimleri-yakala.html
Yukardaki yazıyının tamamını inceleyebilirsiniz. Doğru bir şekilde yazdığım için 1500 üzerinde de okunma sayısına ulaşmış. Müşterinin doğru siteyi seçmesi ve yazım işlemini site sahibine bırakması mantıklı bir tercih olmuş. Yazı ekstradan 1500 ziyaretçide sağlamış. dolayısıyla kaliteli bir backlink almış oldu diyebiliriz.
Ücretli tanıtım yazısı almak yerine ücretsiz çöp sitelerden almaya kalkışırsanız da sonuç hüsran olur. 200 tane siteye backlink veren bir site otorite olma konusunda her zaman iyi bir site olmaz. Çok kaynak gösterip kaliteli sitelerde var elbet ama ücretsiz tanıtım siteleri bunlar arasında değildir.
Ucuz etin yahnisi yavan olur diyor sözlerimi noktalıyorum. 🙂
Danışmanlık
Tanıtım yazısı satın almak ve tanıtım yazısı tekniğinde danışmanlık hizmeti almak için benimle iiletişime geçebilirsiniz.
E mail: bilgi@burayayaz.com
Selamualeykum Mehmet Emre Kardeşim bende yeni üniversite bitirmiş girişimcilik ruhuyla bir e ticaret sitesi hazırlayıp burdan atölyemizden yaptığm gümüş ürünlerini satışa sundum. Yalnız ilk başlarda googlede 400 sayfalarda yer alırken şimdi daha ön sıralarda yer adlım. Seo kısmına çok uzaman değilim sadece pratik bir kaç bilgi ile sitemi daha özgün bir formata kavuşturdum. merak ettiğim noktalar normal bir e ticaret sitesinde meta etiketleri meta açıklamaları ürün kodu seo etiketi başlık vb noktalarda dikkat etmemiz gereken noktalar nelerdir. Beni aydınlatırsanız memnun kalırım. veselam
A.s. Mahmut Bey
E ticaret sektöründe rekabet yüksek. O nedenle sitenin teknik hataları varsa giderilmesi, mobil uyumlu olması ve 3sn altında açılması sizi öne çıkarabilecek birkaç önemli madde. Meta kullanımında basit olarak birkaç şeye dikkat edebilirsiniz: Title da ürünlerin aranma şeklini içerecek anahtar kelimenizi kullanabilirsiniz. Açıklama kısmında hizmet olarak ön plana çıkaran birkaç özellikle beraber ürün için özgün 160 karakterlik bir açıklama yeterli olur. Etiket sistemi kullanıyorsanız da uzun kelime öbeklerini ürünleri kategorize edecek şekilde seçip en az 3 ürünün bir etikette lsitelenmesini sağlarsanız sayfanın kalitesini biraz daha arttırmış olursunuz.